Zaaien

 • Voor het inzaaien van het gras hebben wij een Swincosem graszaaimachine. Deze heeft 64 zaaipijpen waardoor het gras zeer mooi opkomt. De zaaddosering wordt elektrisch aangestuurd waardoor deze ook zeer nauwkeurig is. Onze tractor is voorzien van GPS en staat voor en achter op brede banden. In de fronthef hangen aandrukwielen voor een mooi egaal zaaibed. Het is mogelijk om met deze zaaimachine ook andere volveldse gewassen te zaaien zoals afrikaantjes en kruidenmengsels.
 • Voor het zaaien van graan wordt dezelfde combinatie ingezet, de helft van de zaaipijpen wordt dan afgesloten om een grotere rijafstand te creëren. Achter de looprol monteren we nog een extra eg om het zaad beter in te werken.
 •  Ook kunnen wij uw grasland doorzaaien. Naarmate de grasmat ouder wordt neemt het percentage goede grassoorten af. Het doorzaaien van de grasmat kan dan een goede oplossing zijn om de weide te vernieuwen.

Gras inkuilen

 • We maaien het gras met een Claas triple maaier met een werkbreedte van 8,60 m. De kneuzers en de breedte afleg zorgen ervoor dat het droogproces versneld wordt. Voor het aankomende seizoen hebben we geïnvesteerd in een Pottinger triple maaier met zwadbandjes. De deze maaier kan het gras op dijken leggen in een werkgang.

 • Het opdijken van het gras gebeurt met 2 dijkers met een werkbreedte van 12 m. Met deze hoge capaciteit is het mogelijk om de hakselploeg voor te blijven.

 • Voor het hakselen van het gras kunnen er 3 hakselaars ingezet worden. Met de hoge capaciteit kan er in een korte tijd veel gras opgeruimd worden. Deze zijn alle 3 voorzien van apparatuur om toevoegmiddel toe te dienen tijdens het hakselen. Voor het transport naar de kuil worden Strauttmann silagewagens met een inhoud van 45 m3 ingezet. Door de brede banden en gestuurde assen wordt de graszoden zoveel mogelijk gespaard. Ook het lossen gaat erg snel zodat de loader meer tijd heeft om de kuil te verdichten

Zomerstal voeren

Door de toegenomen vraag bij onze klanten, zijn we vorig jaar gestart deze dienst aan te bieden. Het voeren van vers gras biedt velen voordelen:
 • Er kan goedkoop gevoerd worden doordat inkuil proces niet nodig is
 • Goede gehaltes in het gras
 • De koeien lusten het graag
Onze maaicombinatie bestaat uit een Pottinger frontmaaier en een Taarup opraapwagen. Zo kunnen wij de koeien van onze klanten iedere dag van vers gras voorzien.
 

Pakken persen

 • Voor het maken van pakken bent u bij ons aan het juiste adres. Voor zowel gewikkelde pakken en hooi en stro pakken. Wij persen met een Case LB424, deze pers heeft een hoge capaciteit en kan erg vast persen. Het pakformaat is 120×70 met een lengte van 1,8 m voor gewikkelde pakken en 2,5 m voor hooi/stro pakken. Een minimale paklengte van 1,2 m is ook mogelijk.
 • Het inwikkelen van de pakken gebeurt met een Kuhn wikkelaar. Dit gaat met een vlot tempo zodat er in een korte tijd veel pakken gemaakt kunnen worden.
 • Als de pakken gemaakt zijn kunnen wij deze voor u op zijn plek zetten, dit doen wij met tractor en voorlader. Hiermee zijn we erg wendbaar en komen we met zo min mogelijk gewicht op het land.