Ploegen

Ploegen doen we met een John-Deere 6175R en een Kverneland 5-schaar ploeg. Een bewerking die wij maar al te graag doen. Woelers maken de ondergrond los, de vorepakker legt het land bovenop weer vast. Zo wordt er een mooi zaaibed gecreëerd. Uiteraard kan er ook geploegd worden zonder vorepakker voor een los zaaibed.

Voor het aankomende seizen hebben wij geïnvesteerd in een nieuwe Lemken 5-schaar ploeg. Ook hiermee blijven we met een losse vorepakker ploegen. 

Niet kerende grondbewerkingen

Een goede grondbewerking is essentieel voor een goed gewas. Verschillende omstandigheden vragen ieder om een passende grondbewerking.

Onze beschikbare grondbewerkingsmachines:

 SMS 6m stoppelcultivator

Deze machine wordt voornamelijk ingezet voor het zaaien van groenbemester. Door de uitstekende egaliserende werking functioneert het ook goed om land mee klaar te leggen. Nadat de maisstoppel hiermee een keer bewerkt is kan er in veel gevallen zo gras gezaaid worden.

 

Veenhuis dieptandrol

Een grondbewerking waarmee de ondergrond goed losgemaakt wordt en vervolgens in een keer een mooi zaaibed achterlaat.

Diepwoeler

Met een diepwoeler kunnen verstorende lagen in grond opgeheven worden. Dit kan voor een flinke grondverbetering zorgen vooral op vastgereden kopakkers. De woelpoten van onze diepwoeler zijn 1m lang. Navenant de omstandigheden kan er tot ongeveer 70 tot 90 cm diep gewoeld worden.

Ook in ons machinepark:

Diverse cultivators
Frees
Diepploeg