Mais zaaien

Mais zaaien doen wij doormiddel van twee 8-rijige Monocem machines. Tijdens het zaaien kan er uiteraard kunstmest toegediend worden. Dit kan in zowel korrelvorm als in vloeibare vorm. De kunstmestbak is vooraan de tractor geplaatst voor een optimale gewichtsverdeling. De spoorbreedte van de trekkers wordt naar 1,5 m gebracht om de grond niet te verdichten op de plaats waar de mais wordt gezaaid. Voor het leveren van maiszaad en kunstmest kunt u bij ons terecht.

Onderzaaien

Inmiddels is iedereen er wel mee bekend, de nieuwe regels met betrekking tot het inzaaien van een vanggewas na de mais. Voor 1 oktober moet het maisperceel ingezaaid zijn of het maisperceel moet doorgezaaid worden. Dit kunnen wij voor u doen, wij beschikken over een 8-rijige schoffelmachine met een opgebouwde zaaibak. Er is bewust gekozen voor een schoffelmachine om de onkruiddruk nog wat af te nemen. Ook is het mogelijk om kunstmest toe te dienen om de mais nog extra opgang te helpen in een nat voorjaar.

Maishakselen

  • Het hakselen van de mais gebeurt met 2 John-Deere 7450 hakselaars met 8-rijige Kemper bekken. De snijlengte is traploos te verstellen onder het hakselen zodat deze bij ‘droge’ of ‘natte’ mais meteen aangepast kan worden. Het is ook mogelijk om toevoegmiddelen toe te dienen tijdens het hakselen. Dit kan in korrel- of vloeibare vorm. Voor het vervoer naar de kuil hebben wij de nodige silagewagens en kippers ter beschikking. De kuil wordt bij gereden met een Case 721 loader.
  • Verder kunnen wij u ook van dienst zijn voor het maken van mks(maiskolvenschroot). Dit levert een erg mooi product op met hoge voedingswaardes. Ook is dit nog eens goed voor de grond, doordat de stengel op het perceel achterblijft vormt dit een goede humus voor de grond.
  • Wij mogen u mededelen dat we voor het aankomende seizoen geïnvesteerd hebben in een nieuwe John-Deere 8500i met 10-rijige maisbek. In combinatie met een Case 821 loader op de kuil!

Groenbemester zaaien

Voor het zaaien van groenbemester zijn wij goed ingericht, dit doen wij namelijk met een 6 m sms stoppelcultivator. Deze machine maakt over de gehele werkbreedte de stoppels los, in combinatie met de schijven wordt een intensieve bewerking verkregen. De zaadverspreiding wordt verkregen door een nauwkeurig pneumatische zaaisysteem.